SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: 203 058/009 | 1146 Budapest, Thököly út 48-54.

Intézmény logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. okt. 16.


Tóth Éva

    A környezetkutató csoport újabb sikerei

    Iskolánk Környezetkutató csoportja ismét szép eredményeket ért el az elmúlt hetekben két fontos eseményen. A csoport, amely tanulóinkból és lelkes szaktanárainkból áll, aktívan képviselte iskolánkat a tudomány és innováció világában, ahol újabb sikereket arattak és számos érdeklődővel találkozhattak.

    A környezetkutató csoport újabb sikerei

    Az első esemény az Ericsson által szervezett „Kutatók Éjszakája” volt, amely rendkívül tanulságos és jól szervezett rendezvénynek bizonyult. Az OTIO (Országos Tudományos és Innovációs Olimpia) döntősei külön meghívást kaptak erre az eseményre, ahol a látogatók nagy érdeklődéssel figyelték a bemutatott projekteket. A csoport tagjai igazán élvezték az estét, és egészen késő estig, 11 óráig maradtak, hogy minél több emberrel megoszthassák tapasztalataikat és ötleteiket.

    Október 4-én újabb nagyszabású eseményen vettek részt a diákok, hiszen az Innovációs Olimpia idei versenyidényének megnyitóján állítottak standot. Az esemény látványos helyszínen zajlott, ahol a csoport két projektje is képviseltette magát. A résztvevőknek lehetőségük volt találkozni és beszélgetni az idei és tavalyi zsűritagokkal, valamint a TV2 egy riportot is készített a jelenlévő diákokkal. Iskolánkat Kovács Benedek képviselte a Komposztkazán projekt kapcsán, amely nagy érdeklődést váltott ki a résztvevők körében.

    További sikereket kívánunk a csoportnak!

    Képek forrása: az események hivatalos oldala

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ingyenes esti/online felnőttképzések a Petrikben!

    Ingyenes esti/online felnőttképzések a Petrikben!

    Ha szeretnél új szakmát tanulni, vagy éppen bővítenéd meglévő tudásod immár felnőttként, a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum kiváló lehetőséget kínál számodra. A BMSZC felnőttképzési programja keretében ingyenes esti és online tanfolyamokat biztosít különféle technikusi szakirányokban. Ezek az esti és online tanfolyamok ideálisak mindazok számára, akik munka mellett szeretnének tanulni, hiszen rugalmas időbeosztást és magas színvonalú oktatást kínálnak.

    2024. dec. 6.


    Tóth Éva

    CodeWeek of Discoveries: elindultak a hajóink

    CodeWeek of Discoveries: elindultak a hajóink

    2024. október 7-én kezdetét vette a 2024-es #petrikcodeweek, a CodeWeek of Discoveries az iskolánkban. Az idei tanévben is 12 csapat jelentkezését tudtuk fogadni, így 48 résztvevő vágott bele a kalandba összesen 4 mentor vezetésével. A témahét előkészítése nyár vége óta tartott, amelyben a szervezőtanárok mellett mintegy 15, korábban résztvevő, tapasztalt szervező-stábtag tanuló is aktívan részt vett a hetek alatt.

    2024. okt. 9.


    Tóth Éva

    Októberi nyílt nap a Petrikben

    Októberi nyílt nap a Petrikben

    Tisztelt Érdeklődők! A 2024. október 07-ei délelőtti és délutáni nyílt napunkra a regisztráció szeptember 30-án, hétfőn, 08:00-kor nyílik meg. A nyílt napunkon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

    2024. szept. 25.


    Tóth Éva


    Partnereink

    SZC logo

    Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum


    Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum

    1146 Budapest, Thököly út 48-54.

    Telefon: +36 70 502 1724

    E-mail: info@petrik.hu

    OM azonosító: 203 058/009


    2024Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum